Over Heartbeat Nederland

Heartbeat Nederland is een christelijke jongerenbeweging die zich richt op de leeftijd van 16-28 jaar. Onze slogan is Equipping the next generation for Jesus.
Als beweging zijn we er op gericht om jongeren in de leeftijd van 16-28 jaar toe te rusten in hun geloof en te motiveren om te leven door de liefde van Jezus, in de kracht van de Heilige Geest.

Ontstaansgeschiedenis 

Heartbeat Nederland is ontstaan vanuit Stichting Transformed, een Twente jongerenbeweging. Transformed organiseerde in het verleden conferenties die succesvol waren en vele jongeren getuigden dat dit voor hun levensveranderend was. In 2009 werd het leiderschapsteam van Transformed uitgedaagd om groter te denken en niet alleen voor de jongeren van Twente, maar ook voor Nederland en Belgie van betekenis te zijn.  De eerste conferentie werd in 2011 georganiseerd en werd de Kroeze Danne afgehuurd. Er waren 200 jongeren nodig om het ook financieel gezond te laten draaien. Op de dag dat het Weekend startte melde zich de 200e jongere zich aan.

Na 2011 zijn de Weekenden gegroeid (rond de 500 jongeren) en komen er jongeren uit heel Nederland en België. Daarnaast organiseert Heartbeat sinds 2014 jaarlijks de Heartbeat Jongerendag in Amersfoort. Heartbeat heeft ook een 'Worship tak', waar jongeren getraind worden in muziek en een levensstijl van aanbidding. Heartbeat heeft verder een sprekersteam en organiseert in samenwerking met Open Doors de prayernight voor vervolgde christenen. 
 
Als organisatie werken wij geregeld samen met organisaties als Royal Mission, Go and Tell, Foundation 4 Life, Compassion en Open Doors. 

Heartbeat is een beweging van en door jongeren uit diverse geloofsrichtingen, die hebben ontdekt dat Jezus Christus levens verandert en de hoop is voor deze wereld. Wij zijn een organisatie die eerlijk wil zijn over gebrokenheid en de niet 'maakbare wereld' waar we in leven. Maar er is ook geloof in de kracht van de Heilige Geest die mensen bevrijdt en geneest. De Bijbel, het Woord van God, is de belangrijkste inspiratiebron. Bij Heartbeat is daarom ook veel aandacht voor bijbels onderwijs. Omdat we zo enthousiast zijn over Jezus, geven we Hem de eer en is er veel ruimte voor lofprijs en aanbidding in onze activiteiten. We geloven dat elk mens uniek gemaakt is, met bijzondere gaven en talenten. In de activiteiten van Heartbeat is er dan ook vaak ruimte voor creativiteit. Ook zetten we jongeren graag in als het om taken gaat.

Samen zijn we Heartbeat en klopt ons hart voor Jezus!